Rini Biemans laat weten dat hij er is
antenne rotterdam

rini biemans

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 21 | donderdag 23 mei 2024 08:37 uur | 1 bezoekers

Het nieuws in perspectief

Reageren op het actuele nieuws, ik doe het maar sporadisch. Het is immers meer van hetzelfde en op hetzelfde kun je feitelijk niet reageren. Je kan het overigens wel in een breder perspectief plaatsen (zouden meer mensen moeten doen).

Af en toe gebeurt er iets uitzonderlijks. Het is altijd moeilijk aan te geven wanneer het dan precies ontstond en wat de gevolgen zullen zijn. Bijvoorbeeld, 9/11 is een ‘turning point in history’, maar het kwam natuurlijk niet echt uit de lucht vallen. Zoiets heeft voorbereiding, financiering en draagvlak nodig. Was het onafwendbaar? Als het was voorkomen, was dan de rest ook niet gebeurd? Langzaamaan ontstaat er een beeld en dat beeld is ook gemanipuleerd (de overwinnaar schrijft de geschiedenis). Met een beetje mazzel wordt de verliezer ooit ook in de officiele versie opgenomen. Zoiets gebeurt nu met de slavernij…


Nu is er de schuldencrisis. En vraag ik me af, dat was toch al die tijd bekend dat er ooit betaald moest worden. Waarom ging iedereen gewoon door. Denk dat het komt (maar misschien heb ik het mis) omdat geld een vertrouwensmiddel is en het aloude spreekwoord zegt: ‘vertrouwen komt te voet en gaat te paard’. Dus nu gaat het geloof in de euro er in vliegende galop vandoor. Las laatst ook weer zo’n ‘nieuwsfeitje’; de meeste relaties gaan 3 tot 5 jaar te lang door. Als je nu je gezamenlijk huis niet kunt verkopen zal dat nog langer gaan duren en misschien ga je weer opnieuw van elkaar houden, wie zal het zeggen. Honger maakt rauwe bonen zoet!


Wij zijn contextuele wezens, alles hangt aan elkaar vast. Wij hebben er sinds dat we konden denken een gewoonte van gemaakt alles los te denken (analyseren) en zijn er vervolgens oorzaken bij gaan zoeken. Niet zonder resultaat overigens!


Alleen we blijven zoeken, blijkt toch steeds weer net iets anders in elkaar te steken, dat is dan weer nieuws…


Eerst lichaam en geest scheiden (kun je eeuwig leven) en vervolgens naar verbindingen zoeken. Vrije wil ook zoiets, waar komt dat vandaan en wat hebben we ermee gedaan; discussiëren of hij wel of niet bestaat. Flexibiliteit; een kwaliteit van materiaal, bijvoorbeeld rubber, maar inmiddels hebben we flexibele organisaties, flexibele geesten en flexibele werktijden.


Met andere woorden we houden elkaar enorm bezig, onder andere met nieuwtjes, die eigenlijk niet nieuw zijn. De informatiestroom verdubbeld zich binnenkort zo’n beetje per dag, daar gingen vroeger toch eeuwen overheen…


Wat is dan echt nieuw ?


Volgens mij helemaal niets…

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @rinibiemans