We zijn nu achter de schermen naarstig aan het structureren, zodat we kwalitatief en kwantitatief kunnen groeien zonder dat dit ten koste gaat van onze creativiteit en effectiviteit. Per project/traject zijn we zogenaamde werkboeken aan het maken, waarmee we projecten kunnen beheren, ontwikkelen en communiceren. Het is belangrijk dat betrokkenen weten wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Het eerste hoofdstuk (inleiding) van ieder werkboek bestaat dan ook uit de antwoorden op deze zes vragen.
Buitenplaats Spangen is het eerste werkboek dat klaar is. Dit betekent dat de hoofdstructuur klaar is en dat het gebruikt kan gaan worden. Het zal ook op buitenplaatsspangen.nl worden gepubliceerd. Een werkboek is in onze optiek een dynamisch document dat als het ware via het verleden door het heden naar de toekomst beweegt. Dit betekent dat ook de antwoorden op de eerste zes vragen kunnen veranderen.
Waarom doen we dit ?
Zoals gezegd, we willen groeien met behoud van identiteit. Daarnaast willen we op deze manier onze methode overdraagbaar en communiceerbaar maken. Dat heb ik al gezegd in de eerste alinea.
Waarom schrijf ik dit stuk ?
Omdat ik duidelijk wil maken dat we hiermee aan de gang gaan en dat mensen straks in ieder geval weten waarom.
Waarom doen we Buitenplaats Spangen ?
Omdat we geloven dat op de organische manier van Creatief Beheer via programma, gebruik en inrichting de spoordijk geleidelijk kan transformeren in een ‘verbindend natuurpark’ en dat dit een hele goede aanpak is om in zeer complexe vraagstukken met veel wensen, verlangens en spelers een woongebied te verbeteren.
(zin is redelijk hopeloos, zoiets als een wiskundige formule)
Het zou mooi zijn evenwel als het woord geloven op termijn veranderd in zeker weten. Goed voorbeeld doet volgen...en de mensen die willen weten HOE we dit gaan doen, moet even wachten tot de eerste versie van het werkboek Buitenplaats Spangen op deze site verschijnt.