Rini Biemans laat weten dat hij er is
antenne rotterdam

rini biemans

jfmamjjasond
1610141823273236404549
2711151924283337414650
3812162025293438424751
4913172126303539434852
5223144
week 40 | dinsdag 3 oktober 2023 15:51 uur | 1 bezoekers

Redactioneel Commentaar

Het is een goede gewoonte in krantenland dat de hoofdredacteur en als deze op vakantie is de adjunct-redacteur de actualiteit van een mening voorziet.
Als hoofdredacteur voel ik mij al tijden geroepen ook eens zoiets te doen, alleen is het er nog niet echt van gekomen. Geen tijd, geen duidelijke mening of eigenlijk een beetje bang om mijn mening te geven. Immers als ie zwart op wit staat is het wel erg definitief. Het leuke van ons mensen is eigenlijk dat we van mening kunnen veranderen.

Obama president, Aboutaleb burgemeester en Sorensen begint een rechtse omroep. Rotterdam krijgt de Tourstart 2010, het zal allemaal wel. Wij van Antenne hanteren de kreet NIEUW, NIEUWER, NIEUWS, waarmee we willen aangeven dat we datgene willen melden dat een beetje onder, tussen en achter het nieuws gebeurd, maar in de traditionele zin niet direct nieuwswaarde heeft. Hoewel tegenwoordig meer en meer de waarde wordt ingezien van dit type informatie, is het nog geen praktijk, de zogenaamde waan van de dag leidt verschrikkelijk af van het leven van alledag. Verkrachtingen, moorden, misstanden, alles wat extreem is heeft de voorpagina, alles wat goed gaat, is vanzelfsprekend en niet de moeite van het vermelden waard. (ik denk dat dit de aard van ons mensen is)

De verkiezingsdag van Obama is historisch genoemd en wij waren er getuige van, ik hoorde de volgende dag een meisje in de tram enthousiast bellen: ‘ Swa, ik ben de hele nacht blijven kijken, ik was zoo blij...’ .  Tja dat was het dan, Aboutaleb eroverheen, een beetje de Obama voor Rotterdam, maar dan met een oer-Hollandse uitstraling, weinig dream en change. Sorensen als vertegenwoordiger van de zeurende klasse, begint een zeurende omroep, het zal wel. Een mening hierover trekt je in de lopende discussie over, ja waarover eigenlijk ?

De kredietcrisis is de sensatie van het moment, het schijnt dat hoogmoed ten val komt en dat de sky toch een limiet heeft. Tegelijkertijd moet natuurlijk voor het algemeen belang de veroorzaker worden gesteund, omdat anders de ellende nog erger wordt. Gelukkig heeft ieder nadeel zijn voordeel en dit geldt ook voor de kredietcrisis, links Nederland en dan vooral het groene en duurzame gedeelte ziet het als de kans op een betere wereld. Typisch eigenlijk dat links Nederland zijn zakken vult onder de vlag van een betere wereld en rechts Nederland dat doet onder de vlag van de vrijheid.

Ik kende minister Vogelaar net een beetje, ik vond haar wel een sympathiek mens. Het is voor onze Creatief Beheer projecten handig als de minister ze kent en ondersteunt, dat kan helpen. Helaas is ze opgestapt, ze kon de zachte kant niet hard genoeg over de toonbank krijgen. De PVDA heeft wat mij betreft geen antwoord op de wijkaanpak, het ligt niet direct aan Ella Vogelaar, eerder aan een gebrek aan visie en eigenlijk ook aan een wil om het werkelijk op te lossen. (ik bedoel hier niet een hardere aanpak, maar een harde ‘zachte aanpak’)

Toch nog een mening zo op het eind...
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @rinibiemans