Rini Biemans laat weten dat hij er is
antenne rotterdam

rini biemans

jfmamjjasond
1610151923283237414550
2711162024293338424651
3812172125303439434752
49131822263135404448
514273649
week 49 | zaterdag 5 december 2020 06:36 uur | 1 bezoekers

Marokkanen

Ik dacht dat ik het thema kon ontwijken. Filmstraat Zwaanshals, de wekelijkse docusoap van VIDEO 2000 op Rotterdam TV, wil een eerlijk beeld schetsen van het leven van alledag in het Oude Noorden.
Dat is nog niet zo makkelijk. In de media schreeuwt men om het hardst en venijnigst; Marokkanen, islam, vrijheid, verlichting en alles in het algemene en door deskundigheid omrand. Mensen bestaan uit hetzelfde materiaal en natuurlijk heeft iedere situatie, zijn context, verleden en omgeving. Dus genuanceerd gesproken zijn de Marokkanen niet wezenlijk anders dan de Nederlanders, ze zitten gewoon in een andere situatie.
Maar dat is theoretisch en tijdens de opnames voor aflevering 10 van Filmstraat Zwaanshals had Mohammed van Yasmine me in de Arabische talkshow precies te pakken, toen hij vroeg wat ik zou doen als mijn dochter (17 jaar) met een Marokkaan ging trouwen. Ik kreeg het er warm van. Shit je wil het beste voor je dochter en wij Nederlanders zijn ruimdenkend en je kan je dochter niet verbieden om te trouwen met wie ze wil. Ik weet het niet, uit de grond van mijn hart, ik weet het niet. Niets is goed genoeg voor mijn dochter, Mohammed wilde overigens niet dat zijn dochter met een niet-moslim zou trouwen, maar gaf aan, ‘de toekomst geeft problemen’.
Uiteindelijk gooide ik het erop dat ik door de momentele situatie in tweeen wordt gescheurd, ik heb zowel een hekel aan Marokkanen, als Nederlanders. Niet allemaal, maar wel de meesten, die je nu in de media ziet, ze zitten er niet om de zaak op te lossen, maar om zichzelf te promoten. Als ik sommige Landgenoten over ons Nederlanders hoor en wat we zoal bereikt hebben, kan ik ze wel doodschieten. Wilders natuurlijk voorop als leider van alle gemakzuchtige, zelfingenomen landgenoten (hoewel zijn moed is te bewonderen of zou het domheid zijn). Maar goed de links-intellectuelen zijn tegenwoordig helemaal schijtluizen.
En dan de moslims, alsof Allah echt bestaat, misschien bestaat ie, maar misschien ook niet, dat geldt toch zo’n beetje voor alles. Dus dat automatische respect daar wordt niemand wijzer van, het sterkste geloof ontstaat toch in weerstand. Vrijheid van meningsuiting, in welke mate, respect voor ieders levensovertuiging, waarom. Het zijn allemaal algemeenheden en natuurlijk worden Marokkanen gediscrimineerd en zijn Nederlanders over het algemeen bekrompen en vooral degenen die over verlichting spreken. Maar ja met wie moet mijn dochter trouwen ? Met een goeie man, die haar respecteert en gelukkig maakt, dat is algemeen en makkelijk te zeggen. De praktijk is anders en als vader sta ik bij elke toekomstige schoonzoon met jeukende vingers. Als het een marokkaan is, wil ik geen gezeik in huis dat het nu eenmaal zo in de Koran staat en als het een autochtoon is, moet ie zijn bek houden over het feit dat allochtonen alleen maar hier komen voor een uitkering. Maar zoals Mohammed al zei, ‘de toekomst geeft problemen’, want hoe harder je er als ouder tegenin gaat hoe erger het wordt. Ach je moet gewoon geluk hebben in het leven en als het makkelijk was zou er geen reet aan zijn enzovoort.
Aflevering 10 wordt aanstaande woensdag 8 dec om 23:30 herhaald en is binnenkort online op filmstraatzwaanshals.nl
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @rinibiemans